✓ CLEAN UP JE STRAATJE

INGEZONDEN:

Eén zaterdag in de maand gaan ze aan de slag met vuil prikken in hun buurt. Een groep van inmiddels zo’n 14 mensen, die sinds de start in maart 2022 het zwerfvuil opruimen tussen de Europaboulevard en de Amstel, de zgn. Mirandabadbuurt.

Caroline Veraart ergerde zich al langer aan alle troep die overal in de buurt lag. Zij vroeg haar vriendin en buurtbewoonster Lynda Coster mee te helpen met het opzetten van een plan om een maandelijkse zwerfvuil prikactie op touw te zetten. ‘Clean up je straatje’ werd in het leven geroepen. Ze klopten bij welzijnsorganisatie Dynamo aan voor ondersteuning en subsidie. En nu is er dus de maandelijkse zwerfvuil-prikactie.

Om 10.00 uur wordt er gestart bij de Weteringkerk aan de Veluwelaan en na een uur prikken is daar een ‘after prik’ met koffie, thee en koekjes. En ook niet onbelangrijk, een gezellig samenzijn. Naast het schoonmaken van de buurt, vinden Lynda en Caroline het belangrijk dat mensen uit de hele buurt elkaar leren kennen, met elkaar zijn en iets voor de buurt doen waarin zij wonen.

In de laatste maanden van 2022 wordt er vuil geprikt op de zaterdagen 10 september, 1 oktober, 5 november en 3 december. Wil je meedoen, dan ben je van harte welkom!